Revolucionarna Shell PurePlus tehnologija

Shell Helix Ultra motorna ulja formulirana su koristeći jedinstvenu Shell PurePlus tehnologiju koja pruža značajan broj tehničkih prednosti za korisnike.

Shell PurePlus tehnologija, u usporedbi s postojećim grupama baznih ulja II i III, pruža poboljšanu viskoznost, smanjeno trenje i volatilnost. Jedinstvenim karakteristikama Shell PurePlus tehnologije razvijena su najbolja maziva za najnovije motore putničkih vozila te je postignuta čistoća motora koja nije bila moguća s postojećim grupama baznog ulja čime je Shell Helix Ultra postalo najnaprednije motorno ulje ikad.

Shell je investirao u vodeću tehnologiju kojom se prirodni plin prerađuje u bazno ulje koje se koristi za novi Shell Helix Ultra asortiman proizvoda. Jedinstvena Shell PurePlus tehnologija omogućava da proizvodi osiguraju još veću razinu čistoće i zaštite. Naš najnoviji proces pretvara prirodni plin u kristalno čisto bazno ulje u kojem se ne nalaze primjese koje se mogu pronaći u sirovoj nafti.

U upravo tu čistu bazu dodaju se najnapredniji aditivi naše vlastite Active Cleansing tehnologije kako bi se proizvelo motorno ulje koje osigurava superiornu čistoću i zaštitu za današnje motore – zaštitu koja nadilazi zahtjeve današnje industrije i održava kritične dijelove motora čistim. Uz baštinu Shell Helix motornog ulja i kao pioniri u aktivnoj tehnologiji čišćenja, vjerujemo da je ovo značajan korak naprijed u održavanju čistoće motora te da je osigurana osnova za sljedeću generaciju motornih ulja stvorenu da štiti motore sada i u budućnosti.

 

Inovativnošću do tehnološkog vrha

Konkurentnost, inovativnost i vodstvo su tri riječi koje opisuju Shell, diljem svijeta poznatu energetsku kompaniju. Shellov cilj je biti najkonkurentnija i najinovativnija energetska kompanija na svijetu, a upravo se taj cilj najbolje ogleda u najnovijoj Shell PurePlus tehnologiji.

Shell PurePlus tehnologija je proces koji koristi modificiranu Fisher-Tropich sintezu kako bi se od prirodnog plina dobili ugljikovodici. Tim procesom se dobiva kristalno čisto bazno ulje bez ikakvih onečišćenja koja se mogu pronaći u sirovoj nafti. Motorno ulje na osnovi baznog ulje dobivenim Shell PurePlus tehnologijom i jedinstvenom Shell Active Clensing tehnologijom osigurava suvremenim motorima superiornu čistoću i zaštitu koja nadilazi industrijske sandarde. Upravo ta jedinstvena kombinacija inovativne Shell PurePlus tehnologije i dokazane Active Cleansing tehnologije čini Shell Helix Ultra jedninim motornim uljima koja osiguravaju  gotovo tvorničku čistoću motora Vašeg vozila što je i dokazano Sequence VG testom naslaga (uz korištenje gradacije viskoznosti 0W-40). Shell Helix Ultra motorna ulja imaju poboljšanu viskoznost (izvrsne karakteristike na niskim temperaturama), nižu volatilnost i bolju oksidacijsku stabilnost što dovodi do smanjenja potrošnje ulja, uštede u potrošnji goriva te bolje učinkovitosti rada motora tijekom cijelog intervala izmjene ulja. Bazna ulja proizvedena pomoću Shell PurePlus tehnologije imaju 1-2% bolju volatilnost u odnosu na grupu III baznih ulja. Sve navedeno dokazano je u testovima provedenima u nezavisnim laboratorijima za industrijske standarde i od strane vodećih proizvođača motora (vozila). Shell Helix Ultra motorna ulja dizajnirana kompinacijom GTL baznim uljem i najnaprednijim aditivima dokazano osiguravaju izvrsnu učinkovitost rada motora kod svih vodećih proizvođača najmodernijih motora.

Zbog svoje inovativnosti, značajnih ulaganja u istraživanje i razvoj, globalne prisutnosti i snažnog branda vrijednog skoro 30 milijardi dolara Shell je već sedam godina prvi u svijetu globalni dobavljač maziva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.